Uchování čerstvosti ovoce až 6 měsíců

21. dubna

Tato technika se nazývá kangina a pochází ze severního Afghánistánu. Lidé tak mohou uchovávat hrozny či jiné ovoce v chladném počasí po dobu až 6 mesíců bez elektřiny a bez ledničky. Jedná se o dvě hliněné mísy, v nichž jsou hrozny uchovávány a shora uzavřeny zeminou. Tyto mísy byly vyrobeny přimícháním slámy, aby půda zůstala pevná. Jedná se o zcela uzavřený prostor, do něhož se nemůže dostat žádný vzduch. Technika se používá již po staletí.

9.5 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 13 536x Hodnocení: 9.5/10 Komentářů: 9 Kategorie: technika

Značky: afgánistán , ulice , ovoce , lednička , zemina , pouliční prodej

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
asi nějaký startup. až se zjistí, že to zákonitě zplesniví, bude ostuda
Brindza v tom vydrží??
Tvl. V dnešní době tě lidi vyloučí ze společnosti, když si omylem po vychcání neumeješ ruce aspoň po lokty, a tam skladujou ovoce mezi dvěma kravincema a jsou s tím v pohodě 😅
A já čekal nějakou Košíkovinu, no ještě chvili bude trvat než udělím NDR čestné místo na liště záložek
Já četl ovce..
na negra dost dobry, kloboucek!
hrozno v kravskom hovne
Ja som tusil, ze za to vsetko moze vzduch... nadych a dovidenia 🙂
No u vas to pouzivate taky,tak se moc netlem.